- Application Requirements
-
- For Turkish Applicants
-
- Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Psikoloji, Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik, İlahiyat, Sosyal Hizmetler, Sağlık Hizmetleri ve Eğitim Fakültesine bağlı (değilse formasyon almış olmak) lisans programlarının herhangi birinden mezun olmalıdır. Belirtilen lisans programlarının dışında Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren herhangi bir lisans mezunu olup psiko-terapötik tedavi/sağaltım alanlarında yüksek lisans, doktora veya bir sertifika programı bitirmiş olmalıdır.
- Overall assessment must be 65 or higher.
- The tuition fee of the program is 9.000 TL in total. The half of this payment is at the beginning of the first semester and the other half is received at the beginning of the second semester.
- For International Applicants
-
- A commission set up by the relevant department’s directorate and composed of at least 3 faculty members determines the field in which applicants must hold an undergraduate degree, the minimum CGPA and (for the programs requiring proficiency in a language other than Turkish) language proficiency level.
- Applicants must demonstrate their proficiency in Turkish to be able to start their studies (This requirement does not apply to international students who have graduated from a higher education institution in Turkey). The others must achieve at least the level C1 in the Turkish proficiency exams such as TÖMER, DİLMER, and TYS. Applicants who never submit any of these documents will be required to take the Turkish preparation programs, which will take a maximum of two semesters.
- International students must pay the tuition fee of 9.000 TL per year.
- Curriculum
-
Click here for courses.
- Program Coordinator and Contact Information
- Assist. Prof. Dr. Zehra ERŞAHİN
+90 312 596 46 44
- Application
-
- For Turkish Applicants
-
- Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
- Online başvuru sayfası için tıklayınız.
Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvurular, genel olarak güz dönemi için Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında, bahar dönemi için de Kasım-Aralık aylarında kabul edilmektedir. Başvuru takvimine ilişkin spesifik tarihler için üniversite web sitesi takip edilmelidir.
Başvuruların ön değerlendirmesi lisans mezuniyet not ortalamasına göre yapılır. Kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir.
Bilimsel değerlendirme sınavından en az 65 puan ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir.
- For International Applicants
-
- Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
- Online başvuru sayfası için tıklayınız.
Başvurular yıl boyunca kabul edilmektedir.
Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul ölçütleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilmektedir.
Ülkemizde hastaneler bünyesinde başlatılmış olup hızla diğer uygulama alanlarında da etkinlik gösteren Manevi Bakım Ve Danışmanlık Hizmetleri bugün kuramsal çatısı, meslek tanımı, eğitimi ve uygulama koşulları bağlamında alanda teorik ve uygulamalı bilimsel çalışmalara ihtiyaç duymaktadır. En yaygın şekliyle bugün Manevi Bakım ve Danışmanlık uygulamaları hastane ortamında hasta ve yakınlarının, hastane personelinin manevi ihtiyaçları doğrultusunda sunulan bir hizmet olup; bireylerin içsel ve çevresel manevi (öznel iyilik hali) kaynaklarını hastalık, hastane veya örüntülü stres etkenlerine karşı kullanmalarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir başka yönüyle hizmetler, özelde hastalar- genelde hayatın her alanındaki tüm bireylerde bir manevi iyi oluş hali oluşturma veya süreci destekleme; maneviyatın bir başa çıkma stratejisi olarak kullanımına yönelik terapötik desteği içermektedir. Disiplinler-arası bu çalışma alanı, alanda çalışacak destek görevlilerinin hem din hem maneviyat, hem psikoloji hem danışmanlık, hem de tıbbi ve sosyal hizmetler çerçevesine yetiştirilmeleri ihtiyacını ortaya koymaktadır. Bu bağlamda yetiştirilen uzman adaylarının ilgili terapötik becerileri kullanırken danışanların inanç ve/veya manevi ihtiyaçlarına “insanın biricikliği ve onuru” kabul dairesinde çok kültürlülük ve değerlilik ilkelerince yaklaşmaları, etik ve yasal süreçlerle ilgili bir bilgi birikimi ve farkındalık düzeyi taşımaları gerekliliği önem kazanmaktadır. Programımız bu duyarlılıklar çerçevesinde ulusal-uluslararası muadilleri göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir eğitim programı sunmaktadır. Saha tecrübesi olan ilgili alan uzmanlarının bilgi ve beceri düzeyinde vereceği dersler 2 dönemde tamamlanmak üzere 10 ders ve 1 dönem projesinden oluşmaktadır. Ayrıca öğrencilerin dönem projelerine destek sunması, eğitimde aldıkları bilgi ve becerileri sahada süpervizyon altında tecrübe etmelerine olanak sağlaması ve uluslararası akreditasyona imkân vermesi amacıyla programın ikinci döneminde staj olanağı üniversitemizce desteklenmektedir.