Online Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Online Başvuru Esnasında Programın Türüne Göre Aşağıdaki Belgeler Sisteme Yüklenecektir.

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuruda Sisteme Yüklenecek Belgeler

1. Lisans Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir) (pdf. formatında)
2. Lisans  Not  Durum Belgesi* (e-devletten alınabilir) (pdf. formatında)
3. ALES veya Muadili Sonuç Belgesi**  (pdf. formatında)
4. Yabancı Dil Sonuç Belgesi (varsa)*** (pdf. formatında)
5. Vesikalık Fotoğraf  (jpeg. formatında)
6. Erkekler  için  Askerlik  Durum  Belgesi  (pdf. formatında)

2024-2025 Güz Yarıyılı öğrenci alımı yapacak Lisansüstü programlarımıza 24 Haziran 2024-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında online başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sistemi ve süreci ile ilgili sorularınız için Öğrenci İşleri Birimimize e-posta gönderebilir (kktcogrenci@asbu.edu.tr) veya telefon edebilirsiniz. (0542 860 40 00 / Dahili 3151-3152-3150)

Başvurusu onaylanan adayların ön değerlendirme puanlarının hesaplanması sonucunda yapılan sıralamada kontenjanın beş (5) katı kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağırılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, sınav tarihleri ve sınavların ne şekilde yapılacağı 22 Temmuz 2024 tarihinde Lisansüstü Eğitim Koordinatörlüğü internet adresinden (tibkktc.asbu.edu.tr) ilan edilecektir.

» Başvuru Süreci Takvimi İçin Tıklayınız.
» Online Başvuru İçin Tıklayınız.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Lisans Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir) (pdf. formatında)
  • Lisans Not  Durum Belgesi (e-devletten alınabilir) (pdf. formatında)
  •  ALES veya Muadili Sonuç Belgesi  (pdf. formatında)
  • Yabancı Dil Sonuç Belgesi (varsa) (pdf. formatında)
  • Vesikalık Fotoğraf  (jpeg. formatında)
  • Erkekler  için  Askerlik  Durum  Belgesi  (pdf. formatında)

BAŞVURU ŞARTLARI VE KONTENJAN

• Programa başvurabilmek için adayın aşağıda belirtilen lisans programlarının birinden 4’lük sisteme göre 2,30 ve üzeri; veya 100’lük sisteme göre 60 ve üzeri puan ortalaması ile mezun olması gerekmektedir.
  • Yüksek din öğretimi yapan (İslami İlimler, İlahiyat, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi vb.) Lisans programlarından mezun olmak.
  • Adayın ALES (EA-SÖZEL) puanının en az 55 olması veya Eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan en az buna eşdeğer bir puanı olması
  • Adayların yabancı dil yeterlikleri bilimsel değerlendirme sınavında ölçülecektir.
  • Toplam kontenjan 15 kişidir.

ÖN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

• Tezli yüksek lisans programına başvuran adayların ön değerlendirmesi ALES puanının %50’si, lisans not ortalamasının %50’si alınarak yapılan sıralamada kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılır. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.

BAŞVURULARIN GENEL DEĞERLNDİRİLMESİ VE PUAN KOŞULU

• Genel değerlendirme sonucu en az 65 puana sahip olmak.
  • Tezli Yüksek Lisans programları için Genel Değerlendirmenin belirlenmesinde ALES puanının %50’si, mezuniyet puanının %20’si ve bilimsel yeterlilik sınavının %30’u dikkate alınır.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Başvuru esnasında sisteme sadece 1 (bir) adet mezuniyet bilgisi girilmesi ve 1 (bir) adet mezuniyet belgesi yüklenmesi gerekmektedir.

2. Adayın not ortalaması 100' lük sisteme göre değerlendirilir. Adayın Yükseköğretim Bilgi Sisteminde kayıtlı mezuniyet notu esas alınır. Yükseköğretim Bilgi Sisteminde, 100'lük notu gösterilmeyen adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının not dönüşüm tablosu kullanılır. Eşdeğerliklere ulaşmak için tıklayınız.

3. ALES Sonuç Belgesinin geçerlilik süresi beş (5) yıldır.

4. Geçerlilik süresi belirgin olmayan KPDS, ÜDS,  YDS, e-YDS, YÖKDİL ve e-YÖKDİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren beş (5) yıldır.